„O ŞANSĂ PENTRU CARIERA TA!” (POSDRU/103/5.1/G/75821) – MAI 2011-APRILIE 2013

Proiectul este implementat de SC A&C Consulting Centre SRL in parteneriat cu Centrul de Afaceri MASTER.

Obiectiv: atragerea si mentinerea a cat mai multor persoane pe piata muncii, in vederea obtinerii unei rate cat mai mari de ocupare, cu accent special pe grupul dezavantajat pe piata muncii al somerilor tineri cu scopul prevenirii somajului de lunga durata din regiunea Vest.

Proiectul se va desfasura pe parcursul a 2 ani. In urma implementarii proiectului, tinerii someri se vor adapta usor la cerintele pietei muncii, vor avea o mai mare incredere in fortele proprii la accesarea locurilor de munca disponibile. Pe termen lung, proiectul contribuie la scaderea ratei somajului, mai ales in randul tinerilor, ceea ce va conduce la cresterea gradului de ocupare a populatiei si la prevenirea transformarii in somaj de lunga durata.

Grup tinta: tineri someri cu studii medii, postliceale si superioare localizat in zona de Vest.

Obiectivele specifice:

O.S.1. Imbunatatirea capacitatii de ocupare in urmatorii 2 ani a 200 de someri tineri, prin furnizarea de consiliere si informare privind piata muncii si prin activitati care conduc la consolidarea increderii in sine.

O.S.2 Dezvoltarea si implementarea unor masuri cu scopul cresterii nivelului competentelor profesionale prin cursuri de perfectionare la care sa participe 100 de membri ai grupului tinta. Somerii din grupul tinta pot pot sa opteze catre initiere/perfectionarea/specializarea in alte domenii de activitate cum ar fi: achizitii, vanzari, resurse umane, instruire, management de proiect, operare calculator, antreprenoriat. In plus, 24 dintre membrii grupului tinta vor putea dobandi competente cheie comune mai multor ocupatii – comunicare in limba engleza.

O.S.3 Dezvoltarea si implementarea unor masuri de mediere in vederea angajarii si furnizarea serviciilor de consultanta in inceperea unor activitati independente pentru acei membri ai grupului tinta care doresc sa se orienteze catre aceasta. 50 de persoane dintre membrii grupului tinta vor fi instruite in elaborarea curricullum vitae si in tehnici de prezentare la interviu, vor fi asistati in cautarea si accesarea unor locuri de munca si un numar de 5 persoane vor fi consiliate pentru a initia activitati independente.

Pentru mai multe informatii legate de serviciile furnizate grupului tinta, va rugam sa consultati pagina proiectului www.carierapotrivita.ro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *