Finalizare proiect “Egalitate de sanse pentru toti prin munca si dezvoltare durabila”

Antet_m

COMUNICAT DE PRESA 

eveniment finalizare proiect 

“Egalitate de sanse pentru toti prin munca si dezvoltare durabila”

Deva, 28.12.2015

Centrul de Afaceri MASTER impreuna cu S.C. Candy Mixt SRL si Comuna Stremt au implementat in perioada ianuarie – decembrie 2015 proiectul “Egalitate de sanse pentru toti prin munca si dezvoltare durabila”, proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul a contribuit la  dezvoltarea şi implementarea de noi tipuri de structuri economice şi activităţi specifice, care să conducă la diminuarea lipsei de încredere şi a excluziuni sociale a unor grupuri vulnerabile în scopul realizării unei societăţi inclusive şi coezive prin promovarea conceptelor economiei sociale, a egalitatii de sanse si gen si a dezvoltarii durabile.

Luni, 28 decembrie 2015, in Comuna Soimus a avut loc evenimentul de finalizare a proiectului, la care au participat peste 50 de persoane, beneficiari ai proiectului, angajati ai structurilor de economie sociala, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si experti din echipa de implementare a proiectului. Au fost prezentate activitatile proiectului, rezultatele obtinute si structurile de economie sociala create in cadrul acestuia.

Proiectul, derulat in perioada ianuarie – decembrie 2015 pe teritoriul judetelor Hunedoara si Alba, a furnizat servicii de consiliere si mediere pentru 117 de persoane vulnerabile de pe raza acestor judete, precum si servicii de instruire in Competente Informatice si Limba Engleza pentru 60 de beneficiari.

Mai mult, in cadrul proiectului au fost create si dezvoltate 5 structuri de economie sociala (SES-uri), cu obiecte de activitate diverse si de actualitate: Tipografie, Brichetare, Croitorie, Fabrica mobila, Tamplarie si sculptura, care au creat 30 de noi locuri de munca in mediul rural.

Subsol

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *