Resurse

Cursurile pentru digitalizarea îngrijitorilor la domiciliu au fost demarate!

16.07.2014

Primele cursuri din cadrul proiectului Carer + au fost demarate în două din cele trei locații de pilotare: Caransebeș județul Caraș Severin și centrul de pilotare din Timișoara.

Participanţii din cele două locaţii de pilotare sunt angajaţi ai Federaţiei Caritas – filialele Timişoara şi Caransebeş precum şi ai Centrului de Ajutor Maltez. În primele sesiuni ale modulului I de curs, îngrijitorii la domiciliu au aflat noţiuni legate de partea de hardware şi software, şi-au creat adrese de Gmail pentru a utiliza tabletele de internet primite în folosinţă, au învăţat să îşi creeze setările pentru propria tabletă, au reuşit să îşi instaleze diverse aplicaţii disponibile gratuit pentru sistemul de operare utilizat şi să se acomodeze cu aplicaţiile instalate. Aceştia au fost foarte entuziasmaţi de echipamentele primite în comodat pe perioada derulării procesului de pilotare precum şi de noile cunoştinţe IT dobândite pe care le vor putea transfera în munca lor.

În următoarele zile vor începe sesiunile de training și în județul Hunedoara unde partenerul regional “Centrul de Afaceri Master”  va lucra alături de voluntarii de la Crucea Roşie, sprijinindu-i pe aceştia să îşi dezvolte şi să îşi consolideze competenţele digitale – mai exact utilizarea tabletelor de internet în munca de îngrijire la domiciliu cu persoanele vârstnice.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul Carer+ vă rugăm să urmăriți site-ul nostru www.eos.ro unde în perioada următoare vor fi postate o serie de articole legate de derularea procesului de pilotare în România, dar și pagina de pagina oficială de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/CarerPlusProject/posts/686883334701715

Noutăți cu privire la pilotare – Training mentori

organizat în cadrul proiectului Carer+ de către Fundația EOS la Timișoara

Fundația EOS în calitate de instituție responsabilă de procesul de pilotare în România a derulat în perioada 12-15 August 2013 prima parte a cursului de formare dedicat mentorilor și Specialistului TIC care vor fi implicați în exercițiul de pilotare din cadrul proiectului Carer+ la nivel național.  Scopul acestei instruiri a fost acela de a pregăti mentorii pentru activitățile ce urmează a fi derulate pe parcursul stagiului de pilotare al proiectului Carer+.

Cursul de formare a fost pregătit și susținut de către Coordonatorul național al proiectului în calitate de Super Trainer. La această instruire au luat parte un număr de 6 persoane – majoritatea dintre acestea reprezentând cele patru organizații partenere care sprijină procesul de pilotare în România:

  • Federația Caritas, filiala Timișoara
  • Serviciul de Ajutor Maltez, filiala Timișoara
  • Asociația Blythswood Banat Jimbolia
  • Centrul de Afaceri Master Deva

Primele trei organizații au profil social și participanții la cursul de formare provenind de la  aceste organizații sunt de profesie asistenți sociali sau asistente medicale, în timp ce ultima organizație este atât telecentru cât și Centru de Training iar în acest caz mentorul reprezintă și coordonatorul regional al proiectului cât și trainerul TIC.

Participanții au primit atât informații teoretice cât și practice în ceea ce privește activitățile ce vor fi derulate în cadrul etapelor de pre-pilotare, pilotare și post pilotare. Pe lângă aspectele generale cu privire la proiectul Carer+ și proiecte similare derulate la nivel European și rezultatele acestora, participanții la cursul de formare au primit informații valoroase despre echipamentele și instrumentele utilizate în proiectul Carer+ și platformele online dezvoltate: în special platforma Moodle care este dedicată procesului de învățare la distanță pe tot parcursul perioadei de pilotare, aceasta fiind accesibilă prin intermediul portalului Carer+.

Dispozitivul Li1 dedicat persoanelor vârstnice a fost de asemenea prezentat, iar în cadrul unei sesiuni de formare mentorii au avut ocazia să testeze practic disponibilitatea acestuia. A fost pentru prima oară când aceștia au avut ocazia să testeze acest tip de dispozitiv și aceștia l-au considerat cu adevărat util nevoilor persoanelor vârstnice.

Business Development Through Globalization

stagii de pregatire in comert international pentru specialistii care activeaza in domeniul juridic si marketing in IMM-urile din Romania, organizate de CNIPMMR

concluzii stagiu de mobilitate Vigo – septembrie 2012

 Program: Leonardo da Vinci

 Masura: People in Labor Market Action

 Proiectul: Business Development Through Globalization

 Beneficiar: CNIPMMR

 Activitati: mobilitati individuale la Vigo, fluxul II si III

 Perioada: septembrie – octombrie 2012

 

 

Trei dintre managerii si specialistii in marketing ai Centrului de Afaceri MASTER au participat la stagiul de mobilitate organizat la Vigo, de catre Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. In calitate de membru fondator al FRIMM Vest, federatie afiliata la CNIPMMR, Centrul de Afaceri MASTER a fost informat despre proiect si a fost invitata sa desemneze persoane eligibile pentru a beneficia de acest stagiu de mobilitate in domeniul comertului international.

Organizatia beneficiara, CNIPMMR, a furnizat toate informatiile necesare pentru desfasurarea cu succes a programului de mobilitate. Au  fost puse la dispozitie toate materialele si informatiile necesare, au fost furnizate toate documentele si formularele si au fost transmise informatii complete referitoare la transport, cazare, diurna si alte elemente relevante.

In data de 3 septembrie 2012 a avut loc o instruire organizata la sediul CNIPMMR din Bucuresti si care a avut ca scop pregatirea mobilitatii si clarificarea tuturor aspectelor referitoare la aceasta. Tot in cadrul acestei intalnirii s-a desfasurat si o video-conferinta cu reprezentantii Ingafor(partenerul spaniol in cadrul proiectului) , unde participantii au interactionat direct  cu coordonatoarea organizatiei gazda D-na Imelda Bario si cu tutorship assistant-ul Manuel Romay. Acesta din urma, a fost persoana desemnata de Ingafor sa ofere asistenta pe toata perioada desfasurarii programului de mobilitate. Reprezentantii Ingafor au fost cei care au organizat la Vigo toate actiunile din cadrul programului de mobilitate, atat aspectele legate de instruire cat si cele legate de vizitele profesionale.

Persoanele de contact, responsabile cu organizarea si coordonarea activitatilor din programul de mobilitate au fost: D-na Gica Coclici si Dl. Cristian Ionescu (pentru organizatia beneficiara – CNIPMMR) si D-na Imelda Bario si Dl. Manuel Romay (pentru organizatia gazda – Ingafor).

Ingafor, organizatia gazda in programul de mobilitate este una din principalele organizatii de formare profesionala din Spania. Ingafor furnizeaza cursuri si instruiri in domeniul afacerilor si comertului international, in cadrul sau cunoscand o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani programele de masterat in domeniul afacerilor.

 Activitatea sa se desfasora intr-o cladire moderna, salile de curs fiind dotate conform standardelor europene si internationale. De asemenea, se pune accent pe utilizarea TIC in livrarea instruirilor, fiind folosite platforme e-learning si b-learning. Trainerii care activeaza in cadrul organizatiei sunt foarte bine pregatiti, fiind la la curent cu ultimele tendinte in livrarea programelor de instruire.

In cadrul programului de mobilitate, specialistii Centrului de Afaceri MASTER au participat la stagiul pentru specialist marketing. Activitatile au vizat exersarea si aplicarea practicilor in comert international, principalele teme vizate fiind: importul si exportul de bunuri, transportul de bunuri, documente specifice, INCOTERMS, elementele de legislatie internationala, realizarea unui plan logistic si vamuirea marfurilor.

Programul zilnic debuta la ora 09:00, fiind planificate 2 sesiuni, una de dimineata si una de dupa amiaza, separate de pauza de pranz.

Pe parcursul mobilitatii au fost organizate vizite profesionale organizate la CEP, Camera de Comert si Igape, precum si in portul comercial Vigo. Activitatile desfasurate la sediul Ingafor au avut ca scop dezvoltarea competentelor profesionale in domeniul comertului international, prin metode moderne de formare: aplicatii practice, exemple concrete, jocuri de rol si simulari. Astfel s-a exersat  intocmirea unui plan logistic, completarea documentelor de transport, incadrarea in INCOTERMS, completarea documentelor de vamuire in conformitatea cu codurile bunurilor si statele de provenienta, legislatia aplicabila in contractele comerciale.

De asemenea, au fost organizate cursuri de limba si civilizatie spaniola, precum si vizite pentru familiarizarea cu orasul Vigo si elementele culturale specific spaniole.

La finalul mobilitatii, participantilor le-au fost evaluate competentele atat de comert international cat si cele de limba spaniola, in cadrul unor teste practice. Pe baza rezultatelor obtinute la testare, au fost eliberate certificate de absolvire cu recunoastere europeana.

Principalele beneficii ale mobilitatii au fost acumularea de cunostinte si dezvoltarea de deprinderi in domeniul comertului international, dar si exersarea si dezvoltarea abilitatilor de comunicare in limba spaniola. Pe plan profesional aceasta mobilitate le permite beneficiarilor extinderea ariei de competenta si orientarea catre comertul international. De asemenea, cunoasterea si intelegerea mediului de afaceri spaniol, faciliteaza identificarea si dezvoltarea de noi parteneriate si relationarea cu partenerii spanioli.

Utilizator: Parolă: | Inregistrare | Ati uitat parola?